Prepäťová ochrana SPBT12 radu xPole

Prepäťová ochrana SPBT12 radu xPole

Prístroj SPBT12 poskytuje ochranu pre budovy v ochrannej hladine LPL III a IV podľa normy STN EN 62305 pred krátkodobým prepätím spôsobeným priamym úderom blesku. Tam, kde je už inštalovaná vonkajšia zachytávacia sústava, je bežne vyžadovaný aj ...
Elektroinštalácia
14.08.2024 09:15:42

Prístroj SPBT12 poskytuje ochranu pre budovy v ochrannej hladine LPL III a IV podľa normy STN EN 62305 pred krátkodobým prepätím spôsobeným priamym úderom blesku.

Tam, kde je už inštalovaná vonkajšia zachytávacia sústava, je bežne vyžadovaný aj vnútorný systém ochrany pred bleskom. Pre tieto prípady je kombinácia typov 1+2 tým najlepším riešením.
 

Základné funkcie

• SPD typ T1+T2 podľa normy STN EN 61643-11
• Úroveň ochrany pred bleskom III a IV podľa STN EN 62305
• Maximálne prípustné prevádzkové napätie (UC): 280 VAC
• Dostupné s už nainštalovanou prepojovacou lištou pre jednoduchú a rýchlu
  inštaláciu k ďalším prístrojom


Ochrana pred krátkodobým prepätím

Prepäťové ochrany triedy 1+2 sú často využívané tam, kde je inštalovaná vonkajšia zachytávacia sústava. Tam, kde je už inštalovaný bleskozvod, je bežne vyžadovaný aj vnútorný systém ochrany pred bleskom.

Kombinácia typu T1 a T2 je vhodná pre širokú škálu aplikácií ochrany proti prepätiu a v tomto prípade ponúka najlepšie možné riešenie.

Vhodné pre širokú škálu aplikácií ochrany proti prepätiu

SPBT12 spoločnosti Eaton je prístroj kombinujúci triedu 1 a triedu 2 prepäťovej ochrany. Ide o najčastejšie inštalovaný prístroj, navrhnutý pre elektrické inštalácie nízkeho napätia. Pri inštalácii do všetkých rozvádzačov pomáha SPBT12 predchádzať šíreniu prepätia a poskytuje ochranu rôznym záťažiam a spotrebičom.

Znižuje účinok prepätia

Inštalácia prepäťových ochrán má za úlohu znížiť prípadné prepätie minimálne na úroveň rázovej odolnosti izolácie a inštalovaných zariadení daného úseku elektrickej inštalácie. Tým sa zamedzí prierazu izolácie, ktorý by mohol spôsobiť požiar.

Pre zníženie účinkov prepätia musia byť nainštalované prepäťové ochrany. To sa vzťahuje na elektroinštalácie všetkých typov budov, od obytných domov po verejné a telekomunikačné zariadenia.

Objvate prístroje SPBT12 v našej ponuke

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu