Spoznajte tajomstvo magických Vianoc: Jednoduché nápady na vianočné osvetlenie, ktoré okúzli celú rodinu

Spoznajte tajomstvo magických Vianoc: Jednoduché nápady na vianočné osvetlenie, ktoré okúzli celú rodinu

Vianočné osvetlenie má moc premeniť obyčajný dom na rozprávkový zámok, ktorý v sebe skrýva kúzlo a teplo najkrajších sviatkov v roku. Svetlá, ktoré rozžiaria nielen naše domovy, ale aj naše srdcia, sú neoddeliteľnou súčasťou ...
Novinky
22.10.2024 07:13:54

Vianočné osvetlenie má moc premeniť obyčajný dom na rozprávkový zámok, ktorý v sebe skrýva kúzlo a teplo najkrajších sviatkov v roku. Svetlá, ktoré rozžiaria nielen naše domovy, ale aj naše srdcia, sú neoddeliteľnou súčasťou vianočnej atmosféry. Ako však dosiahnuť, aby naša vianočná dekorácia vyčarila úsmev na tvárach všetkých členov rodiny a premenila obyčajný večer na nezabudnuteľný zážitok? V tomto blogovom článku vám prezradíme niekoľko tajomstiev a nápadov na vianočné osvetlenie, ktoré zaručene okúzli každého.

  1. Začnite vstupom – vchodové dvere ako brána do rozprávky

Prvým krokom k vytvoreniu magickej vianočnej atmosféry je začať už pri vchode do vášho domova. Vstupné dvere ozdobte zmesou zelených vetvičiek, šišiek a malých svetielok. Použite teplé biele LED svetlá, ktoré dodajú vstupu jemný nádych elegancie a priateľskej pohostinnosti. Ako malé prekvapenie pridajte na dvere veniec s červenými stuhami a drobnými svetielkami, ktorý bude vítaním pre každého návštevníka.

 

  1. Rozžiarte okná – okno ako rám pre vianočnú pohľadnicu

Okná sú prirodzeným rámom pre vaše vnútorné vianočné dekorácie. Použite na nich svetelné reťaze a vytvorte rozprávkové siluety. Môžete si vybrať klasické motívy ako hviezdy, snehové vločky alebo siluety anjelov. Skúste aj niečo kreatívnejšie, ako napríklad svetelnú girlandu s cencúlmi. Okrem toho, vnútorný parapet je ako stvorený na umiestnenie LED svietnikov. Vedzte, že z vonkajšej strany budú tieto svetlá pôsobiť ako pozvánka na vianočné divadlo, ktoré sa odohráva vo vašom dome.

  1. Záhrada plná svetla – rozprávkový park priamo na vašom dvore 

Ak máte záhradu, prečo by ste ju nepretransformovali na zimný park plný svetelných zázrakov? Využite stromy a kríky na vytvorenie svietiaceho lesa. Omotajte exteriérové svetelné reťaze okolo konárov stromov a nechajte ich voľne visieť. Vytvorte svetelnú cestičku, ktorá bude návštevníkov viesť k hlavného vchodu. Ako bonus môžete pridať svietiace figúrky – soby, medvede či snehuliakov, ktorí dodajú vašej záhrade hravý a veselý tón.

 

  1. Interiér v novom svetle – svetelná mágia v každej miestnosti

Nevynechajte ani interiér vášho domova. Každá miestnosť si zaslúži kúsok vianočnej mágie. V obývačke umiestnite veľký vianočný stromček, ktorého svetlá budú odrážať teplo a radosť. Nemusíte sa báť kombinovať rôzne farby a typy svetiel – farebné žiarovky, blikajúce svetielka či efektné svetelné reťaze s guľami.

V kuchyni môžete nad stôl zavesiť svietiacu girlandu, ktorá dodá spoločným jedlám čarovnú atmosféru. V detskej izbe skúste zavesiť svetelné hviezdy, ktoré sa budú jemne knísať a vytvoria pocit, že ste priamo pod oblohou plnou hviezd.

 

  1. Svetelná nostalgia – návrat do detstva

Prečo nezaviesť tradíciu, ktorá bude pre všetkých členov rodiny znamenať návrat do detstva? Vytvorte spolu s deťmi svietiaci adventný kalendár. Každý deň môže byť osvetlený inou farbou alebo vzorom svetla. Alebo pripravte svetelnú výzdobu, ktorá bude pripomínať známe scény z rozprávok, ktoré ste milovali ako deti.

Vianočné osvetlenie je viac než len dekorácia; je to spôsob, ako vytvoriť príbeh, ktorý sa bude odvíjať pred očami vašich blízkych. Je to cesta, ako premeniť obyčajný priestor na miesto, kde sa plnia sny a kde láska a radosť prenikajú každým kútom. Nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi a premeňte tento rok svoje Vianoce na skutočné svetelné divadlo, ktoré očarí celú rodinu.

 

Ak sa Vám naše tipy zapáčili, alebo stále hľadáte niečo, s čím vyzdobíte svoj domov, preskúmajte našu ponuku vianočného osvetlenia a dekorácií.

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu