Vypínače LEGRAND: Ako vybrať ten najvhodnejší?

Vypínače LEGRAND: Ako vybrať ten najvhodnejší?

Vypínače Legrand ponúkajú široký výber produktov od výrobcu, ktorý si skutočne dáva záležať na funkčnosti aj na dizajne. A pretože dokonalá domácnosť alebo kancelária, či iný interiér môžu vytvárať ideálnu súhru aj ...
Elektromateriál
19.08.2024 10:08:15

Vypínače Legrand ponúkajú široký výber produktov od výrobcu, ktorý si skutočne dáva záležať na funkčnosti aj na dizajne. A pretože dokonalá domácnosť alebo kancelária, či iný interiér môžu vytvárať ideálnu súhru aj vďaka detailom, ako sú vypínače, pri ich výbere odporúčame zbystriť pozornosť. Stojíte práve pred rozhodnutím ako vybrať vypínač alebo by ste sa radi zorientovali v ponuke, aby ste svojim klientom vedeli odporučiť to najlepšie riešenie?

Vyhraďte si niekoľko minút, v tomto článku sa dočítate viac informácií o vypínačoch LEGRAND, aké druhy máte na výber a naše overené tipy, ako vybrať ten správny.

Prečo práve LEGRAND vypínače?

Legrand je overený výrobca nielen vypínačov


Značka Legrand ponúka svoje výrobky, a to nielen vypínače, vo viac než 90 produktových radách naprieč celým elektroištalačným sortimentom a digitálnymi produktami. Vďaka prepojeniu inovácií, dostupnosti a jedinečnému dizajnu poznajú Legrand v Európe, Severnej a Strednej Amerike a v celom zvyšnom svete. A to je hneď prvý dôvod k tomu, aby vo vás výrobca vzbudil dostatočnú dôveru k svojim produktom. Za celosvetovým pôsobením môže stáť len renomovaná značka, ktorá prináša svojim zákazníkom pridanú hodnotu.

Široké portfólio riešení od jedného výrobcu

 

Ak by ste mali dojem, že ide len o domácnosti, prípadne kancelárie, radi vás vyvedieme z omylu. V našich zemepisných šírkach sa s rôznymi produktami značky Legrand stretnete v administratívnych budovách, v hoteloch, v nákupných centrách, v priemyselných objektoch, ale aj v nemocniciach alebo významných dátových centrách. To je jeden rozmer toho, čo dokáže Legrand ako výrobca pokryť. 

 

Ten druhý je v rozmedzí produktovej ponuky. Hovoríme o vypínačoch a spínačoch, záložných zdrojoch, predlžovačkách, adaptéroch, osvetlení či komplexných systémoch pre objekty. Výhodou teda je, že čokoľvek v rámci elektroinštalácie riešite, máte istotu, že Legrand vám ponúkne ďalšie doplnkové produkty, čím zaistíte kompatibiltu celej elektroinštalácie

 

Dizajn je pre Legrand druhé meno

 

Keď sa povie Legrand vypínače, väčšina tých, ktorí už so značkou prišli do kontaktu, si vybavia vypínače Legrand Valena alebo Valena Life. To sú dve produktové rady, ktoré môžeme pokojne nazvať aj vlajkové lode. Zrejme však tušíte, že je toho omnoho viac, k tomu sa však ešte dostaneme. To, čo koncových zákazníkov na tejto značke najviac baví, je najmä dizajn. A možnosť jeho variability

 

Na svoje si príde ten, ktorý hľadá niečo nenápadné, no elegantné, ale určite aj ten, kto chce ohúriť inovatívnym detailom v podobe vypínača. Legrand má vo svojom portfóliu zaručene vhodný dizajn vypínača do klasického vidieckeho domu aj štýlového mládeneckého bytu. Alebo developerskej novostavby, ktorá má zaujať inováciami. Apropo, keď už sme pri nich…

Na SMART riešenia je Legrand odborník

 

Inteligentná domácnosť dnes ponúka možnosti, vďaka ktorým dokážeme domácnosť alebo iný priestor ovládať presne podľa svojich želaní. Nastaviť intenzitu svetla pomocou žalúzií, osvetlenia vďaka smart zásuvke alebo smart osvetleniu, prípadne komunikovať s hlasovým asistentom, ktorý sa postará o to, aby bola vytvorená domáca atmosféra doslova lusknutím prsta. Na SMART riešenia má Legrand celú radu produktov, ktoré spolu vytvárajú riešenia pre inovatívne bývanie.

Legrand Valena alebo Valena Life. Z akých typov máte na výber?

 

Je ich, samozrejme, viac. Aby ste sa vedeli zorientovať v jednotlivých typoch vypínačov Legrand, pripravili sme si pre vás nasledujúci prehľad tých najvyhľadávanejších.

Vypínače Legrand Living Now

 

Produkty z najnovšej rady – doslova horúca novinka, vypínače Legrand Living Now zosobňujú presne to, čo sme ešte pred desiatkou rokov od vypínača nemohli ani zďaleka očakávať. Sú elegantné, nenápadné, minimalistické a predsa tak úchvatné. Áno, stále hovoríme o vypínačoch. A nebol by to Legrand, keby ste si nádherný lineárny dizajn navyše nemohli skombinovať s rámikom podľa svojho gusta. Až v šestnástich dizajnových prevedeniach, ako napríklad technický polymér, kov alebo všestranné drevo. Ak sa k tomu prirátajú 3 farby prístrojov (biela, piesková, čierna), možností je neúrekom. Bonus naviac? Ale pravdaže. Vyberte si, či chcete svoj nový vypínač ovládať tradične, mobilným telefónom, hlasovo alebo programovým ovládaním.

Vypínače Legrand Céliane

 

Tak tieto určite chcete, ak hľadáte vypínač, ktorý zaujme na prvý pohľad. Vypínač z rady Legrand Céliane je kombináciou nadčasového dizajnu a elegancie pre každého interiérového fajnšmekra. S materiálmi ako je sklo, drevo, kov alebo minerál necháva klasiku vystúpiť zo svojho tradičného šatu o stupienok vyššie. Opäť raz platí, že výberu sa medze nekladú a v jednom dizajnovom štýle si môžete zladiť klasický spínač, automatický spínač, termostat, zásuvku, USB nabíjačku alebo integrované svietidlo.

Vypínače Legrand Niloé

 

Mať kvalitný vypínač, na ktorý je v rámci elektroinštalácie spoľahnutie a zároveň udržať rozpočet na uzde nie je nič, čo by sa nedalo splniť. Aj na toto má Legrand jasnú odpoveď – vypínače rady Niloé. 4 varianty rámikov však dajú aj napriek jednoduchosti jasne najavo, že na tento vypínač alebo akýkoľvek iný prvok z rady Niloé (stmievač, kartový spínač, dátovú zásuvku či dvojitú USB nabíjačku) majú svoje miesto v dnešných interiéroch. Produkty tejto rady sú preto vyhľadávané do ubytovacích zariadení, ktoré kladú dôraz na funkčnosť a spoľahlivosť. 

Vypínače Legrand Valena versus Legrand Valena Life. Aký je medzi nimi rozdiel?

 

A čerešnička na záver. Vypínače Legrand Valena a Valena Life patria medzi najvyhľadávanejšie produktové rady vypínačov vôbec. Prečo je tomu tak? Kým strašia produktová rada Legrand Valena vniesla štýl, pohodlné používanie a spoľahlivosť do mnohých domácností, dnes ju už pomaly ale isto vytláča novinka – Legrand Valena Life

 

V čom je iná? Valena Life prichádza s výrazne sofistikovanejším a elegantnejším dizajnom, ktorý ako puzzle zapadá do moderných interiérov. To však nie je všetko. V Legrand-e si dali záležať aj na detailoch, ktoré posunuli rozmer funkčnosti o krok ďalej. Hovoríme napríklad o lepšom mechanizme spínania, ktorý zvyšuje spoľahlivosť a životnosť zariadení. Pre moderné elektroinštalácie ponúka vyššie prenosové rýchlosti a taktiež rýchlejšie nabíjanie zariadení. Vďaka rozšírenej funkcii môžete svoj vypínač prepojiť s inteligentnou domácnosťou a užívať si výhody SMART riešení naplno. Všetky zásuvky Valena Life sú navyše doplnené o detskú ochranu, čo ocenia domácnosti s malými deťmi a rodiny.

Nestačilo? Tak teda ako bonus – zarážajúca informácia. Hoci by ste čakali, že za vypínače Valena Life zaplatíte viac, nie je tomu tak. Cena je ďalším aspektom, kde Valena Life vyhráva – napriek pokročilým funkciám a modernému dizajnu, je rada Valena Life oproti pôvodnej Valene lacnejšia. 

MURAT TIP: Premýšľate práve, či by sa tento vypínač hodil aj do vášho interiéru a aké sú dizajnové možnosti? Vyskladajte si svoj vlastný vypínač alebo zásuvku z produktovej rady Legrand Valena Life pokojne aj teraz, pomocou online konfigurátora.

3 overené tipy, ako vybrať najlepší vypínač

Je malý, nenápadný a predsa tak dôležitý, keď ho potrebujete. Áno, ešte stále hovoríme o vypínačoch. Či už vám Legrand svojou ponukou učaroval alebo nie, máme pre vás na záver tri overené tipy, ako vybrať vypínač, ktorý do vášho interiéru a k vašim nárokom padne ako vyšitý.

Vyberte si dizajn vypínača, ktorý sa vám páči


Inak povedané taký, ktorý ladí s vaším interiérom. Dnešné moderné vypínače sú dostupné v rôznych farbách a materiáloch, od klasických plastových cez luxusné sklenené alebo nadčasové kovové verzie. A ako Legrand dokazuje, dokonca aj rôzne ich kombinácie. Zároveň zvážte aj tvar a veľkosť vypínača, ktoré dokážu celkový dizajn ešte viac podtrhnúť.

Funkčnosť a overený výrobca je základ

 

Na začiatok vždy popremýšľajte, aké funkcie potrebujete. Okrem klasických spínačov existujú aj dotykové vypínače, vypínače na ovládanie hlasom alebo s podsvietením, šikovné stmievače či vypínače s časovačom. A nezabúdajme na SMART technológie. Ak ste si toto ujasnili, pri výbere výrobcu alebo značky odporúčame nájsť takého, ktorý má veľa reálnych a overených recenzií od tých, ktorí sa preň rozhodli. Každopádne odporúčame vyhýbať sa lacným alternatívam z tretích krajín, ktoré nemusia spĺňať naše normy.

Bezpečnosť inštalácie je na prvom mieste (H3)

 

A keď už sme pri tých normách, bezpečnosť je kľúčovým faktorom každej elektroinštalácie. Dnes dokonca nájdete aj vypínače s detskou ochranou, ktorá zabraňuje nebezpečnému kontaktu s elektrickým prúdom. Súčasťou toho je navyše aj profesionálna montáž od odborníka, ktorý na základe svojho osvedčenia zaručí, že je celá elektroinštalácia bezpečná a v súlade s normami. 

Máte v tom už jasnejšie? Veríme, že sme vám v tomto článku pomohli zorientovať sa v ponuke vypínačov Legrand, či už sa rozhodnete pre Legrand Valena, Valena Life alebo ktorýkoľvek iný produkt z ponuky vypínačov. V sortimente MURAT-u má svoje stabilné miesto ako odporúčaná a overená značka.

ZOBRAZIŤ PONUKU VYPÍNAČOV LEGRAND


 

ZDROJE: 

https://www.legrand.sk/obsah/o-nas

https://www.legrand.sk/sites/default/files/Legrand_prezentacia_2020.pdf

https://valenalife.legrand.sk/dizajn-a-funkcie

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu